Food technology
Stopień studiów
dla absolwentów studiów I stopnia
Tryb studiowania
stacjonarny
Język wykładowy
angielski
Rekrutacja zimowa
Pozostałe kierunki studiów
Kierunek Food Technology realizowany jest w ramach projektu „B-Innova – Master in Food Technology – wspólne studia magisterskie Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu i University Miguel Hernandez de Elche w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka”, finansowanego przez NAWA, nr umowy PI/KAT/2019/1/00024/U/00001, w ramach programu „KATAMARAN - Przygotowanie i realizacja wspólnych studiów II stopnia”, który jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, projekt pozakonkursowy pt. Wsparcie zdolności instytucjonalnej polskich uczelni poprzez tworzenie i realizację międzynarodowych programów studiów, realizowany w ramach Działania 3.3 Umiędzynarodowienie polskiego szkolnictwa wyższego, określony we wniosku o dofinansowanie projektu nr POWR.03.03.00-00-PN 16 /18.
- Czas trwania: 3 semestry
- Tryb: stacjonarny
- Uzyskany tytuł zawodowy: Master of Science
- Opłata za semestr: bezpłatnie
- Limit miejsc*: 8 osób
* ustalony limit miejsc na I rok na dany kierunek studiów w roku akademickim 2024/2025