Kierunki studiów

Food technology

Stopień studiów
dla absolwentów studiów I stopnia
Tryb studiowania
stacjonarny
Język wykładowy
angielski
Rekrutacja zimowa
Aplikuj teraz
Pozostałe kierunki studiów
pasek.jpg

Kierunek Food Technology realizowany jest w ramach projektu „B-Innova – Master in Food Technology – wspólne studia magisterskie Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu i University Miguel Hernandez de Elche w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka”, finansowanego przez NAWA, nr umowy PI/KAT/2019/1/00024/U/00001, w ramach programu „KATAMARAN - Przygotowanie i realizacja wspólnych studiów II stopnia”,  który jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, projekt pozakonkursowy pt. Wsparcie zdolności instytucjonalnej polskich uczelni poprzez tworzenie i realizację międzynarodowych programów studiów, realizowany w ramach Działania 3.3 Umiędzynarodowienie polskiego szkolnictwa wyższego, określony we wniosku o dofinansowanie projektu nr POWR.03.03.00-00-PN 16 /18.

image-from-rawpixel-id-94779-jpeg.jpg
  • Czas trwania: 3 semestry
  • Tryb: stacjonarny 
  • Uzyskany tytuł zawodowy: Master of Science
  • Opłata za semestr: bezpłatnie
  • Limit miejsc*: 8 osób
image-from-rawpixel-id-435647-jpeg.jpg

Food Technology - studia wspólne, prowadzone w języku angielskim

Jest to nowy kierunek studiów realizowany wspólnie z Miguel Hernández University of Elche (UMH) w Hiszpanii. Studia trwają 3 semestry, drugi semestr realizowany jest w Hiszpanii. Studia kończą się uzyskaniem dwóch dyplomów - UPWr i UMH. 

Więcej informacji znajdziesz na stronie w języku angielskim.

Pełen program studiów znajdziesz tutaj.

* ustalony limit miejsc na I rok na dany kierunek studiów w roku akademickim 2024/2025